Slut på mord, sprängningar, knivskurna mm? GLÖM!

EDIT: Det dröjde ungefär någon minut innan första kommentaren blev att källa saknades. Att våldet går upp vet vi alla men jag hittar inte källa på 177 mord, däremot fler skottlossningar och bombdåd än redovisat ovan enligt polisen.se. Antalet dödligt våld 2020 var 124 (därmed inte sagt att det är mord). Att det skulle vara högre nu tvivlar troligen kommentatorn på. Det gör inte jag men det är inte heller de exakta siffrorna den här artikeln handla om utan det faktum att vi inte kommer ur det här på långa vägar. jag ber om ursäkt för oklar källa och är glad att den påpekades även om intentionen kan ifrågasättas.

Jag har människor i kring mig som menar att det här inte är ett större problem i sammanhanget. Som menar att vi har likvärdiga problem. Eller att det är strukturerad rasism att beskriva det här. Att brotten uppkommer på grund av socioekonomiska faktorer och det är medelklassens fel. De säger det. På riktigt. De angriper alla de här olika angreppsvinklarna. De är för fan inte kloka då det kommer till att relativisera det som sker i Sverige som alltså rankas av vissa länder till Europas farligaste land.

Låt mig vara väldigt tydlig med er. INGET av ovanstående kommer bli bättre med någon regering alls. Anledningen stavas postmodernism och tycker du det låter tråkigt så råder jag dig till att inte förkasta termen som tråkig utan istället se till vad den betyder. Ge er själva lite bakgrundinformation till nästa debatt nedan.

Postmodernism handlar om en syn på samhället som kom efter modernismenen vilket hörs på namnet. Det var en kritik mot upplysningen där man ansåg att så bra som vi hade det kunde man inte ha. Det måste finnas något högre, något annat. Där uppstod, på 1700 talet med filosofen Rousseau som ivrig förespråkare, en syn på världen där fakta byttes mot upplevelser och sanningar kunde bli vem som helst.

1945 slutar det andra världskriget och Sverige är som nästan enda land i Europa inte sönderbombat. Istället tar vi oss an rollen som världsförbättrare sedan vi inte haft något att skryta med sedan stormaktstiden (snarare tvärtom). Samtidigt driver socialdemokraterna på välfärdssamhället så det peakar 1980. Därefter går det utför. Eftersom postmodernismen får bra fäste 1945 av ovan angivna skäl så får också postmodernismen förankring i den svenska folksjälen som varit allt annat än identitär fram till nu. På 60-talet får proggen och hippie-mentaliteten fäste. Upproret mot föräldrarnas konservativa skola då man var tvungen att kämpa för att överleva är totalt och begripligt och naturligt. Det är inte längre nödvändigt att lajva 30-tal i ett socialdemokratiskt Sverige men än är vi inte där vi är idag. Än hade socialdemokraterna stora saker att utföra.

Men notera att vi 1980, då vi faktiskt har centralvärme, god arbetsmarknad och ingen längre har toa på gården, börjar nå vägs ände. Här var nu generationen från andra världskrigets slut samt Grupp 8 generationen och de övriga i den vänsterradikala skaran som kunde kosta på sig att känna och tycka och uppleva då de faktiskt inte hade en etta på 12 kvm att dela med två andra familjer vilket var fallet bara 60 år tidigare. Deras ideal hade fått frodas i 35 år och med det sagt är det också 35 åringar på väg upp i karriären i alla delar av samhället som skapar de nya incitamenten för vad en god medborgare är. De finns inte inst i skolan. Ni som är kring 40-50 år – tänk tillbaka på era fritidshem och dagis. Vad är det ni minns? Just det…

Idag 75 år efter det andra världskriget är de också 75 år. Det innebär att hela deras ideologi har fått frodas och utvecklats i ett land i fred sedan 200 år. Den ideologin ligger som cement kring hela vårt land. Det är i sanning vår svenska kultur. Och kulturer är oerhört svåra att förändra både inifrån och utifrån. Det krävs ett upprop och en förändring. Dessa förändringar är idag mer eller mindre förbjudna genom censurer i världens nya och största informationsförmedlare: sociala medier och google. Och inte nog med det. Du förlorar jobb och familj och vänner genom att stå upp mot etablisemanget. Det som en gång ansågs fint av desamma.

Därför mina vänner kommer talen som anges i början av artikeln aldrig någonsin minska med mindre än att vi erkänner de problem som skapat kulturen de kan leva i: postmodernismen. Detta går att utveckla men det är forum för ett annat kapitel jag ska återkomma till. Tills dess vill jag att ni glömmer alla försök till våra politiker att ge oss ”tröst” eller hopp för det finns inte. Det kommer bara bli värre. Av den anledningen att vi förnekar den reela orsaken till problemet. Den postmodernistiska identitära kulturen som äger vårt samhälle på alla plan sedan 75 år tillbaka inte minst i skolan. Bara lyssna till dina barn och deras mentorer. Så pass att vår egen regering inte ”såg det komma”. Små förändringar kommer inte ändra något. Stora förändringar är förbjudna. Det är mörkt nu. Det kommer bli bättre. Men om jag gissar på att det sker om 50 år så tror jag inte ens jag tar i tillräckligt. Och samtidigt sitter min omgivning och menar att lite skit får man räkna med i tider som dessa. Jag kommer återkomma med mycket mer i den här frågan. Det kan ni i alla fall lita på.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied version– sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s