Uppdrag Granskning: svaret om sjukhusen ligger i kulturen

I Uppdrag granskning år reportage om transpersoner gör man en rundfrågning i de 6 regioner som utför könsoperationer: Umeå, Linköping, Stockholm, Alingsås, Uppsala och Lund. Det visar sig att hälften av de sjukhus som utför operationerna efter samtal med bland annat socialstyrelsen inte ser problem med könskorrigering och häften av dem har blivit mer restriktiva eftersom det uppkommit kraftiga komplikationer i samband med att barn opererats för könsdysfori. UG frågar sig då hur det kommer sig.

Om man kontrollerar regionernas styre för 2018 så finner man i samtliga kommuner som blivit kritiska är C, M, L, Kd och Sd i majoritet och vice versa. Det här innebär att den kultur i Sverige som domineras av vänsterfalangen – av naturliga orsaker – får genomslag i de kommuner där de röda är i majoritet tillsammans med Miljöpartiet. Den svenska kultur som alltså är 100% hyperfeminin och indentitetspolitisk medan i de kommuner vars styre inte är av lika stark identitetspolitisk karaktär så har sjukhusen en mer restriktiv hållning.

Alltså har vi en normaliserande kultur som håller tillåter barn att uppleva sig på sådana sätt som möjliggör ingrepp som skadar dem för livet. En viktig del av postmodernism som grundar identitetspolitiken handlar om angrepp på vetenskap och att skapa egna vetenskaper beroende på vad man upplever vilket vi ser mycket av i reportaget som saknar mätningar och data på flera håll utan bygger på upplevelser och känslor. De regioner som accepterar den synen som är grundad i samhällskroppen sedan andra världskriget och därför 75 år gammal är de som också skadar barnen. Det här är ett problem.

Där har ni – om inte hela svaret Uppdrag Granskning – så i alla fall en del av svaret och det är där ni bör göra nästa gräv. Jag har ingen arbetsgivare som kan sparka mig så jag ställer upp för intervju.

Följ Det nya paradigmet på Twitter (lite råare, lite roligare), Facebook (lite djupare och ibland underhållande) och Youtube (the videofied version– sakta växande)

Missa inget inlägg – Prenumerera på Det nya paradigmet.

Jag vill veta mer om vad som händer på 20-talet och varför.

Gillar du det du läser? Stöd mig om du vill. Varje bidrag mottages tacksamt.

SWISH: 0707 17 47 30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s